21. listopadu 2016

BARBER SHOP (aneb i muži mají své dny)

@pinterset

Začnu trošku ze široka, už nakupujete dárky k Vánocům? Já začala už v září. Někomu se to možná bude zdát brzy, ale mám k tomu své důvody. Nákupy jsou pozvolné a v klidu, žádný stres a v obchodech je relativně prázdno. Dalším důvodem je fakt, že si výdaje za dárky rozložím pomalu do tří měsíců, takže ve výsledku to tolik "nebolí". :) A třetí důvod je ten, že miluji Vánoce, strašně se vždycky těším na prosinec, na osvětlené ulice, okna, byty, výzdobu, trhy, jednoduše vánoční atmosféru. Tuhle pohodičku, si už nechci narušovat myšlenkami, že nemám nakoupené dárky. Chci si jen užívat ten speciální čas, který vždycky strašně rychle uteče.


Většinou nemám moc problém s výběrem dárků, tím že začínám opravdu brzy, postupně se mi v hlavě rodí tipy. Jen s mužskou částí mám občas problém, hlavně s manželem, který nemá rád "měkké" dárky. Oblečením mu zkrátka radost neudělám, ale zároveň ho chci překvapit. Mám pocit, že je to rok od roku těžší. Pokud máte podobný problém, chci vám dámy, ale vlastně i pánové dát tip na překvapení nebo přání.

Už jste slyšeli o Barber shop? Jde vlastně o pánské holičství tak, jak ho znali naši dědečkové. Kdy byl striktně vyhrazen prostor pro pány a striktně pro dámy. Ne tak, jako je to dnes, kdy pánové vesměs navštěvují "dámská" kadeřnictví, kde si mnozí mohou připadat jako vetřelci a věřím, že spoustě z nich to může být i nepříjemné. Dámy, ruku na srdce, vzpomeňte si, co řešíte se svou kadeřnicí. :) Proto je strašně super, že se k nám opět vracejí opravdová pánská holičství, kde pracují muži, a kromě stříhání a holení, nabídnou zákazníkovi i například péči o pleť, ale i whisky, pivo nebo doutník. Interiér je zařízen spíš jako pánský pokoj než jako romantický budoár ( tak jak to bývá v kadeřnických salónech pro dámy). Myslím, že tak jak my ženy si chodíme na kosmetiku, vlasy, nehty a říkáme tomu čas pro sebe, tak i naši muži si zaslouží svůj čas pro sebe a péči o svůj zevnějšek v jim blízkém prostředí.

@pinterest


V dnešní době již existuje více barber shopů, kteří v menších obměnách nabízejí jednotlivé balíčky služeb. Bohužel valná většina jich je zatím hlavně v Praze. Při procházení jejich webových stránek, se mi nejvíc zalíbil www.gentlemenbrothers.cz, který má své pobočky ještě v Brně a Liberci. Mají krásně zpracované webovky i vlastní e-shop. Jednoduše si tak vyberete vhodný balíček služeb dle jeho složení i ceny. Níže je pár fotek na ukázku z Gentlemen Brothers, více na jejich stránkách, včetně 3D prohlídky. Nechte svého může zažít to, co naši dědové zažívali zcela běžně! :)



www.gentlemenbrothers.cz



1 komentář:

  1. Máme stejné myšlení, taky jsem manželovi koupila poukaz do barber shopu v Praze a byl z toho nadšený. Nyní tam chodí pravidelně :)

    OdpovědětVymazat