8. srpna 2017

KOUTEK PRO KUBÍKA


V dnešním článku, bych vás ráda pozvala na návštěvu k nám domů, konkrétně do nově vzniklého koutku pro našeho Kubíka. Když jsme čekali naši Aničku, měli jsme výhodu volného pokoje, takže pro Aničku vznikal celý pokojíček,
a bylo tak velmi jednoduché vše postupně připravovat, nakupovat, aranžovat,... S Kubou tuhle možnost nemáme. Proto jsme se museli s manželem lehce uskromnit v ložnici a z její části, vybudovat vlastní prostor pro nového člena rodiny. Jsem typ člověka, který v těchto situacích není trpělivý a nechce být zaskočen, takže jsem postupně začala nakupovat věci někdy od pátého měsíce. Z počátku to šlo, protože to byly převážně oblečky, tu botičky, tu pyžamko, ale objem nákupů se začal ruku v ruce zvyšovat s rostoucím bříškem. V květnu po návštěvě Minifestivalu, už jsme začali mít akutní problém, kam všechny ty věci dávat. :) Bylo tedy nezbytně nutné, začít řešit nové úložné prostory. Vzhledem k tomu, že vše co je označeno jako "dětské" je většinou jednou tak drahé, alespoň nábytek jsme řešili v IKEA. Pro mě nejlepší kompromis mezi poměry kvalita, cena a účelnost. :) Tam jsme pořídili komodu, do které se pohodlně vejde celá Kubova garderoba a přebalovací pult, který lze pak přestavět na policový díl.


Doplňky do přebalovacího pultu jsem pořídila už v jiných obchodech. Například noční světýlka, v podobě svítících balónků jsem koupila za pár korun v Pepco. Malé látkové košíčky na nejrůznější nezbytnosti jsou zase z www.kuskusdecor.cz, hvězdičkové hračky a deka jsou od @babyloving. Kartonová ramínka ve tvaru zvířátek a háčky jsem koupila v akci na www.bellarose.cz. Největší investice byla tak do doplňků od Done by Deer, které jsou z obchodu www.mayali.cz , který má v ČR oficiální zastoupení této značky. Jejich design jsem si zamilovala.



Králíčci dole, jsou značky TIAMO a koupila jsem je na www.ondalek.cz
Kosmetiku jsem vybírala dlouze a kromě Nobilis, která má pro novorozence jen minimum přípravků, protože aromaterapie se doporučuje používat až od 9. týdne, jsem zvolila ještě značku HiPP mýdlo, olejíček a vlhčené ubrousky.


A takto vypadá koutek v jednom záběru :)


Jestli se ptáte, kde je postýlka, tak v době, kdy jsem fotila koutek, jsme ještě žádnou neměli. Tedy měli, máme ji na půdě, je také bílá, ale ještě si na složení nějakou dobu počká. Rozhodla jsem se po zkušenostech s Aničkou, si na první dva až tři měsíce zapůjčit tzv. První postýlku. Jedná se vlastně o téměř stejný, jen malinko větší vozíček, ve kterém je miminko už v porodnici. Je na kolečkách, takže si ho pohodlně přepravíte kamkoliv v bytě, což je hlavně ze začátku velmi příjemné. Zároveň je výškově nastavitelné pomocí plynových pružin, takže žádné ohýbání a především je nespornou výhodou libovolný náklon vaničky, kdy miminko by mělo mít hlavičku výš, ale nemělo by ležet na polštáři. Mě je i sympatické, že hned to malé stvoření nebude ve velké postýlce, ale pěkně zachumlané a v bezpečí, tak jak to bylo v bříšku. Do vaničky první postýlky se mi pro prvních pár dní vejde i hnízdečko od Mimi Concept, které pak poputuje s Kubou i do klasické postýlky. Postýlka se půjčuje minimálně na jeden měsíc, neplatíte žádnou kauci, jen měsíční pronájem, který činí 510,- Kč. Koukněte se na jejich stránky, kromě těchto postýlek půjčují i další vybavení pro děti.

Než jsem se dostala k tomuto článku, první postýlku jsme zatím přivezli a už je nachystaná. :)



Snad bude Kubík ve svém koutku spokojený a bude se mu tu krásně spinkat. :)

Žádné komentáře:

Okomentovat