22. prosince 2016

ADVENTNÍ TRHY


Ježíšek už nám pomalu, ale jistě klepe na dveře, přípravy vrcholí, a tak je na čase publikovat vánoční článek. :) Tématem jsou adventní trhy. Jezdíte nebo chodíte na ně? Mě strašně baví, protože s vyzdobeným městem, dřevěnými stánky a svařeným vínem v ruce, kdy vám do uší z okolních repráků nebo v lepším případě na živo, znějí vánoční koledy, musí vykouzlit úsměv na tváři i tomu nejzamračenějšímu člověku.



Moc se mi líbí trhy v Praze, jsou nádherný, ale už podstatně méně se mi líbí množství lidí, které tam je. Stejně tak vyhlášené Drážďany jsou parádní, ale muset mít dítě přivázané pomalu u nohy, aby se neztratilo a bedlivě střežit svařák, aby vám místo v puse neskončil ve výstřihu, pomalu, ale jistě ničí mnou chtěnou pohodičku. Pomalé procházení, klábosení s přáteli, děti pobíhající okolo, to je to co se mi líbí, a na co se každý rok moc těším. Proto již několikátou zimu, myslím, že tak osmou, jezdíme na adventní trhy do Pirny. Máme to slabou hodinku autem, z jednoho konce malebného náměstí, krásně dohlídnete na druhý konec, a ve stáncích vám nabídnou vše, co například v Drážďanech. Poslední dva roky dokonce i český trdelník. I děti se tam zabaví víc, protože je nemusíme křečovitě držet za ruku, můžou volně pobíhat, svezou se na kolotoči a letos nově i na miniaturní parní lokomotivě, zkrátka všichni spokojení. Ale pozor, vzhledem k tomu, že v podstatě nikdy nestojíte u stánku frontu, velmi snadno se stane, že do sebe kopnete pět svařáků jako nic, a pak se smějete na celé kolo, respektive Pirnu a kupujete například věnec z rolniček, nad kterým si pak další rok marně lámete hlavu, kde jste k němu vlastně přišli. :D Samozřejmě, že také chodíme na trhy i u nás v Děčíně, a i ty, si dokážeme užít, ale jsou jen jeden víkend z celého adventu, takže logicky musíme ještě jinam. :) Zkrátka tím chci říci, že někdy je lepší nehnat se do velkých měst, ale stačí jen malá komorní náměstí, která ale dokáží dodat kolikrát větší atmosféru a pohodu.






Ráda bych Vám všem touto cestou popřála krásné a pohodové Vánoce, užijte si je dle svých představ a přání, vychutnejte si tu kouzelnou atmosféru a načerpejte z ní, co nejvíce energie na další rok. Do nového roku 2017 Vám přeji hodně štěstí a splněných přání. Mějte se krásně, Vaše Ella


Žádné komentáře:

Okomentovat