26. dubna 2016

Boho vlasy


Slíbený článek o vlasech k boho chic je tu. :) Vlasy by měly působit, jako že jste se ale vůbec nesnažila. Že jste prostě ráno vstala a šla. :) Takže to může působit dojmem, že o nic nejde a účes je hračka. Opak je pravdou. :) Zákon schválnosti prostě funguje, takže když budete chtít zrovna vypadat, že vlasy neřešíte, věřte mi, že vám to jako na potvoru nepůjde. :) Ale nezoufejte. Pár triků, jak si to co nejvíc ulehčit, pro vás mám. :)


Vlasy mají nejlepší strukturu až druhý, třetí den po umytí. To znamená, že se lépe zpracovávají do různých účesů. Ale ne každý si může dovolit ten "luxus" a mýt si vlasy jednou, dvakrát týdně. Proto,mějte vždy po ruce suchý šampon, který vám prodlouží mýtí vlasů, alespoň o jeden den. Suchý šampon oceníte, i když máte čerstvě umytou hlavu. Nastříkejte ho do suchých vlasů a pročešte. Vlasy tím dostanou drsnější strukturu a budou se vám lépe tvarovat. V případě, že se vám vlasy přirozeně vlní, nastříkejte do vlhkých nebo suchých vlasů sprej s mořskou solí a vlasy rukama pomačkejte. Prodávají se buď pod názvem Sea Salt Spray nebo Beach Waves. Tento sprej vám vytvoří vlny jako od moře. :) Jestli-že máte vlasy rovné, můžete je lehce navlnit kulmou, ale dejte si pozor, ať vlny nepůsobí moc vyumělkovaně. :)

Takto "připravené" vlasy sepněte do do tzv. "half bun." nebo třeba zamotejte do uvolněného uzlu a nechte pár pramenů rámovat váš obličej.


Zaplétejte! Copánky a "rybí" copy vládnou boho stylu, fantazii se meze nekladou.


Jako doplněk můžete použít různé čelenky ať už květinové, s kamínky nebo kožené. Stejnou parádu vám udělá i tenký copánek z vlasů vedený od jednoho spánku k druhému.


Noste klobouky!Ty mají jedno velké plus, když se vám váš výtvor úplně nepodaří nebo prostě máte jen "bad hair day", je to záchrana číslo jedna.


A určitě vyzkoušejte šátek, dají se s ním dělat divy. Jen to občas chce trochu cviku a odvahy. 

Pictures: Pinterest
A malá rada na závěr. Mám přirozeně vlnité vlasy, a když chci jejich vlnitost podpořit, po umytí je nerozčesávám, jen je prohrábnu prsty, trochu postříkám mořskou vodou a nechám volně uschnout. Rozčesáním se mokré vlasy natahují a už se tolik nezvlní. :)

Positive Vibes
Ella






Žádné komentáře:

Okomentovat