11. prosince 2015

Diáře, zápisníky, deníky

Pics: Pinterest


Blíží se konec roku a rok nový a s tím je spojena výměna starého popsaného diáře za nový. Mám čím dál větší problém sehnat diář podle svých představ. Rok od roku se mé nároky zvyšují. Jednak proto, že vlivem sociálních sítí vidím, jaké diáře je možné sehnat v zahraničí a jednak proto, že konkrétně můj diář je vlastně zápisník a deník v jednom. Neumím si představit, že s nástupem nového diáře ten starý vyhodím. Mám je schované a občas se k ním vracím. Už se mi to mnohokrát vyplatilo. Třeba v tom úplně prvním schovaném, mám napsané časy kontrakcí, když jsem rodila svou holčičku. :)




Už loni jsem na Instagramu objevila takzvané kreativní diáře nebo-li scrapbook. Že nevíte co je scrapbook? Scrapbook je v překladu "kniha ze zbytků". V praxi to znamená, že vezmete prázdný diář a vyzdobíte a uspořádáte si ho podle svého. Ke každému zápisu si můžete udělat vlastní kreaci, vlepovat fotky a různé štítky. Stejně tak si můžete udělat fotoalbum. Třeba v Německu v TK Maxx mají celé sady pro tvoření kreativních fotoalb. Problém je v tom, že nápisy jsou v angličtině případně němčině.

Pics: Pinterest


Ale zpět k diářům. I když se podíváte do mých starých diářů, už tam nějaký pokus o kreativitu byl. I to je důvod proč jsem rok od roku náročnější. Samozřejmě v zahraničí již jsou k sehnání krásné kreativní sady s diáři. Problém je v tom, že ke své práci potřebuji český kalendář, s českými jmény a svátky, bez toho to nejde.

Pics: Váš kreativní svět


Letos jsem pátrala a vypátrala jsem B&B Designové organizéry, které vyrábí dvě kamarádky Bára & Bára. Těm se nelíbila nabídka diářů po obchodech, proto se rozhodly udělat si vlastní. U jejich rodin měly diáře úspěch, a tak se je rozhodly nabízet dál. Protože vlastní e-shop zatím nemají, prodávají své diáře u jedné z nich, kde naleznete spousty doplňků nejen pro vaše diáře. Mimo jiné slečna Bára H. podlehla kouzlu Project Life, se kterým v roce 2009 přišla Becky Higgins. Project Life je vlastně vylepšená verze Scrapbooku. Více o Becky a jejím projektu najdete v angličtině TADY. Ovšem Bára narazila na stejný problém, který trápí mě, a tím je nedostatek českého materiálu. Proto začala vyrábět české kartičky, samolepky s diakritikou, dřevěné nápisy, a další. Na e-shopu u ní najdete B&B Designové organizéry a k nim spousty doplňků. Navíc doplňky k diářům přizpůsobuje například ročnímu období a jiným ročním příležitostem. Aktuálně po víkendu naskladní kartičky s vánoční tématikou. Fantazii se meze nekladou. Myslím, že každý si přijde na své.

Pics: Váš kreativní svět


Já si vybrala Designový diář - Chevron To Do. "To Do" znamená, že diář obsahuje stránky, které fungují jako plánovač. Co nakoupit, co zařídit, máte tam u každého týdne místo na svoje zápisky a poznámky. Což mi ohromě vyhovuje. Nechci sebou tahat diář a ještě poznámkový blok, abych si zapsala své postřehy, které mě třeba souvislosti s blogem napadnou. Takže si vše zapisuju do jednoho i to je důvod, pro který mne baví listovat ve svých starých diářích. Vnímám diář jako svůj osobní odraz. Myslím, že se z něj dá vyčíst to, jaký člověk kterému zrovna patří je. A tak aby správně odrážel mojí osobnost, musí být alespoň můj diář kreativní a já jsem moc ráda, že se mi ho podařilo sehnat tady doma v Čechách.




Pro přehled a inspiraci nezapomeňte sledovat Facebook holek B&B Designové organizéry a Váš kreativní svět .

I přesto, že vlastním smartphone, nedovedu si představit, že nemám klasický papíroví diář, který mi organizuje život. :) Jak to máte vy? Dáváte přednost starému dobrému papíru nebo moderní elektronice.

Pokud jste na tom jako já, a líbí se vám krásné diáře od Báry & Báry, tak jsem pro vás domluvila slevu na jejich e-shopu. Do 31.1.2016 při zadání kódu "ellasharlota" získate 10 % slevu na nákup diáře.


Až si diář "vystajluju" podle svého, tak se vám ráda pochlubím. :)

Krásný den vaše EllaSharlota

2 komentáře:

  1. Prima článek. Diářům my fandíme :-). Až budete shánět nějaké doplňky, mrkněte k nám na web (www.planner-addict.cz) - najdete tam mimo jiné i plánovací tipy a triky ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za pochvalu. Já si to prostě bez papírového diáře neumím představit. :) Koukala jsem na Vaše stránky a jsou parádní. Určitě u Vás brzy nakoupím. :) Hezký večer, Ella

      Vymazat